Бойовики поранили двох українських військових на Донбасі

Стан їхнього здоров’я – задовільний
Головне
Бойовики поранили двох українських військових на Донбасі
Військовослужбовець, війна на Донбасі Фото: УНІАН
30 Листопада 2021, 09:14
читать на русском

Минулої доби, 29 листопада, російські бойовики поранили двох українських військовослужбовців та вісім разів порушили режим припинення вогню, два з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомили в пресцентрі ООС у Facebook.

Зазначили, що окупанти ігнорували домовленості, досягнуті у рамках Тристоронньої контактної групи:

  • В районі Світлодарська та Старогнатівки бойовики відкрили вогонь з автоматичних станкових гранатометів;
  • неподалік Новоолександрівки російські найманці обстрілювали з ручних протитанкових, підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
  • у бік Станиці Луганської ворог вів вогонь з артилерії калібру 122 мм. У результаті чого одна цивільна особа дістала поранення;
  • у напрямку населеного пункту Старий Айдар російські бойовики застосували міномети калібру 120 мм;
  • поблизу Новолуганського противник двічі відкривав вогонь, використовуючи ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю.

Наголосили, що минулої доби двох українських військових поранили бойовики. Постраждалі перебувають у лікарні, стан їхнього здоров'я - задовільний.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли, - пояснили в ООС.

Нагадаємо, 26 листопада на Донбасі бойовики вбили українського військового. Захисник отримав поранення, несумісне з життям.

Читайте також

1