Будувати нові дороги у 2024 році не буде за що: у Раді дали пояснення

У бюджеті на 2024 коштів на будівництво нових доріг не передбачено
Будувати нові дороги у 2024 році не буде за що: у Раді дали пояснення
Роксолана Підласа. Фото: пресслужба партії Слуга народу
21 Вересня 2023, 06:09
читать на русском

У 2024 році дороги будуть будуватись тільки за окремими рішеннями Кабміну за гроші з резервного фонду. У державному бюджеті на 2024 рік коштів на будівництво нових доріг не передбачено.

Про це LIGA.net розповіла голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету Роксолана Підласа.

За її словами, всі урізані статті за програмами витрат Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, яке очолює Олександр Кубраков, та Агентства відновлення, яке очолює Мустафа Найєм, будуть спрямовані на потреби оборони України.

"Мінінфраструктури й далі буде займатись проектами відбудови, але гроші на це буде шукати у міжнародних партнерів, - каже Роксолана Підласа. – Фонд ліквідації наслідків збройної агресії буде наповнюватись від конфіскованого у росіян на території України майна, якщо Фонд державного майна зможе успішно його продати".

Окремо на укриття для шкіл та дитячих садочків у бюджеті виділено 3,3 млрд гривень.

Нагадаємо, що на Фонд ліквідації наслідків збройної агресії у Бюджеті-2023 було виділено 35,5 млрд гривень.

У проєкті держбюджету на 2024 рік видатки на Агентство відновлення знизились на більше ніж 38 млрд гривень, Мінінфраструктури – більше ніж на 42 млрд гривень.

Нагадаємо, 20 вересня Верховна Рада схвалила закон про е-декларування з урахуванням вето президента Володимира Зеленського. Електронні декларації відкриють.

Читайте також

1