Бюро санкційної політики планують створити при РНБО

Також з'явиться Державний реєстр санкцій
Важливо
Бюро санкційної політики планують створити при РНБО
Засідання РНБО Фото: president.gov.ua
8 Серпня 2022, 15:02
читать на русском

При Раді національної безпеки та оборони України пропонують створити Бюро санкційної політики.

Це передбачає законопроєкт "Про засади санкційної політики України", який напрацьований українською владою.

Як повідомляє пресслужба РНБО, перша версія проєкту закону була розроблена Апаратом Ради національної безпеки і оборони України, а потім доопрацьований міжвідомчою робочою групою, створеною при Кабміні.

У законопроєкті передбачено створення Бюро санкційної політики, яке буде робочим органом РНБО. Це Бюро координуватиме діяльність суб’єктів, що реалізують санкційну політику України.

З-поміж іншого, Бюро перевірятиме пропозиції про застосування санкцій на відповідність концептуальним підходам, напрямам, заходам у сфері санкційної політики України, визначеним РНБО України, - кажуть у Радбезі.

В.о. керівника Апарату РНБО України Андрій Зюзь зазначив, що в РНБО готові до роботи зі створення Державного реєстру санкцій, який передбачено утворити згідно із законопроєктом. Зокрема, апарат РНБО  буде адміністратором цього реєстру та зможе обробляти усі види інформації з обмеженим доступом і надати доступ до баз даних та реєстрів інших державних органів.

Після розгляду законопроєкту Кабміном, його направлять до Верховної Ради.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський подав до парламенту проєкт постанови про затвердження рішення РНБО щодо санкцій проти російської федерації. Рада на найближчому засіданні готова проголосувати за документ. 

1