Чехія вдруге вводить надзвичайний стан через коронавірус

Влада намагається не допустили колапс медичної системи
30 Вересня, 18:33 336

Уряд Чехії вирішив повернутися до режиму надзвичайного стану через стрімке поширення коронавірусу. Нові обмеження діятимуть від понеділка.

Про це повідомляє видання Ceske Noviny.

Надзвичайний стан буде введено від 5 жовтня. Згідно з планом обмежень, спочатку закриють школи на два тижні у тих регіонах де високий рівень захворюваності коронавірусом.

Читайте також

Також залучать студентів медичних ВНЗ до боротьби з вірусом, оскільки багато медичних працівників знаходяться на карантині.

На пресконференції міністр охорони здоров'я Роман Примула зазначив, що нові обмеження не будуть пов'язані з закриттям різного бізнесу, а будуть лише спрямовані на обмеження життєдіяльності чехів у вільний час.

Уряд країни впевнений, що без повернення надзвичайного стану є серйозний ризик колапсу медичної системи через стрімке зростання кількості хворих COVID-19 у лікарнях.

Ця ситуація не про кількість нових випадків, а про те, скільки пацієнтів потребують шпиталізації, - зазначив Примула.

Читайте також

Зараз в Чехії з коронавірусом у лікарнях перебувають 976 осіб, 173 з них у відділеннях інтенсивної терапії, 111 - на апаратах вентиляції легенів.

Надзвичайний стан діяв у Чехії навесні, ще на початку пандемії. Пізніше там пом'якшили обмеження на тлі спаду захворюваності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що біофармацевтична компанія CureVac з німецького Тюбінгена розпочинає другу фазу тестування вакцини проти коронавірусу - CVnCoV.

Тим часом, Верховну Раду України закрили на карантин через спалах захворюваності на коронавірус.