У Німеччині почали тестувати вакцину проти коронавірусу

Учасники отримують дві вакцинації
У Німеччині почали тестувати вакцину проти коронавірусу
Вакцина (фото: pexels)
30 Вересня 2020, 15:35
читать на русском
Біофармацевтична компанія CureVac з німецького Тюбінгена розпочинає другу фазу тестування вакцини проти коронавірусу - CVnCoV.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Дослідження проводитиметься в Перу та Панамі, загальна кількість волонтерів – 690. Випробування пройде серед здорових людей у двох групах: учасники у віці від 18 до 60 років і 61+. Перший волонтер уже був щеплений, йдеться у повідомленні.

Учасники отримують дві вакцинації, другу – через 28 днів після першого щеплення. Досліджуються різні концентрації дози. Метою є підтвердити безпеку та реактогенність вакцини у дорослих людей.

Перші дані очікуються в четвертому кварталі.

Читайте також

Нагадаємо, що перша фаза випробувань проводилася на здорових дорослих добровольцях у Німеччині та Бельгії. CureVac планує розпочати глобальне клінічне дослідження фази 2b/3 за участю до 30 тисяч учасників у четвертому кварталі 2020 року.

Компанія розробляє новий клас препаратів на основі рибонуклеїнової кислоти (мРНК).

CureVac – одна з 3 німецьких компаній, які отримали від держави сукупно 750 млн євро на дослідження та розробку вакцини від коронавірусу.

У Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що кількість жертв пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 може перевищити 2 мільйони ще до початку масового використання вакцини.

1