Чехія вдруге вводить надзвичайний стан через коронавірус

Влада намагається не допустили колапс медичної системи
Чехія вдруге вводить надзвичайний стан через коронавірус
Коронавірус у Чехії
30 Вересня 2020, 18:33
читать на русском

Уряд Чехії вирішив повернутися до режиму надзвичайного стану через стрімке поширення коронавірусу. Нові обмеження діятимуть від понеділка.

Про це повідомляє видання Ceske Noviny.

Надзвичайний стан буде введено від 5 жовтня. Згідно з планом обмежень, спочатку закриють школи на два тижні у тих регіонах де високий рівень захворюваності коронавірусом.

Читайте також

Також залучать студентів медичних ВНЗ до боротьби з вірусом, оскільки багато медичних працівників знаходяться на карантині.

На пресконференції міністр охорони здоров'я Роман Примула зазначив, що нові обмеження не будуть пов'язані з закриттям різного бізнесу, а будуть лише спрямовані на обмеження життєдіяльності чехів у вільний час.

Уряд країни впевнений, що без повернення надзвичайного стану є серйозний ризик колапсу медичної системи через стрімке зростання кількості хворих COVID-19 у лікарнях.

Ця ситуація не про кількість нових випадків, а про те, скільки пацієнтів потребують шпиталізації, - зазначив Примула.

Читайте також

Зараз в Чехії з коронавірусом у лікарнях перебувають 976 осіб, 173 з них у відділеннях інтенсивної терапії, 111 - на апаратах вентиляції легенів.

Надзвичайний стан діяв у Чехії навесні, ще на початку пандемії. Пізніше там пом'якшили обмеження на тлі спаду захворюваності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що біофармацевтична компанія CureVac з німецького Тюбінгена розпочинає другу фазу тестування вакцини проти коронавірусу - CVnCoV.

Тим часом, Верховну Раду України закрили на карантин через спалах захворюваності на коронавірус.