Через вулкан в Індонезії евакуювали уже понад 4,5 тисячі осіб

Евакуйованим особам надають медичну допомогу
Через вулкан в Індонезії евакуювали уже понад 4,5 тисячі осіб
Вулкану Левотоло (фото: AFP)
1 Грудня 2020, 12:52
читать на русском

На індонезійському острові Лембата через активізацію вулкану Левотоло свої домівки залишили 4 628 людей. Їх евакуювали до семи визначених пунктів.

Про це повідомляє Xinhua.

Як повідомляється, для евакуйованих осіб рятувальники встановили громадські кухні й центр надання медичної допомоги. Вони також забезпечили людей питною водою.

Евакуйовані відчувають нестачу наметів, товарів для немовлят, масок, ковдр, спального обладнання та іншого спорядження.

Читайте також

Нагадаємо, на індонезійському острові Лембата в результаті активізації вулкана Левотоло евакуювали близько трьох тисяч жителів. Зазначається, що вулкан вдруге за три дні випустив величезний стовп попелу, цього разу вже на 4 тисячі метрів заввишки. У зв’язку з цим рівень небезпеки був піднятий до помаранчевого.

За словами речника Національного агентства з питань надзвичайних ситуацій, 2 782 мешканців, які проживають біля вулкана, було тимчасово евакуйовано. Інформації про постраждалих не надходило.

А у п’ятницю, 27 листопада, 1423-метровий вулкан Левотоло викинув стовп попелу заввишки 500 метрів. Він розташований в північно-центральній частині острова Лембата. Окрім Левотоло на острові є ще два вулкани – Ілілабалекан та Іліверунг.

1