Чи очікувати снігу до кінця листопада: відповідь Укргідрометцентру

У більшості регіонів сніг розтане до кінця поточного тижня
Чи очікувати снігу до кінця листопада: відповідь Укргідрометцентру
Зима, сніг (Фото: picabu)
23 Листопада 2023, 16:40
читать на русском

Під кінець листопада в Україні переважатиме більш спокійна погода, тому відчутних снігопадів не очікується. Але подекуди невеликий сніг все ж буде.

Про це в коментарі NV розказала синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

"За прогнозами і розрахунками, які є на сьогодні, сніг по центральних областях, південно-східних, на Дніпропетровщині трошки розтане наприкінці тижня, і його вже не буде", - розказала вона.

Водночас за прогнозом синоптика, у північній і західній частинах країни сніговий покрив більш-менш буде утримуватись. Трошки підтане, коли буде "плюсова" температура, але все одно зима дасть про себе знати.

За її даними, під кінець місяця в Україні переважатиме більш спокійна погода, тому додатковий сніг навряд чи випаде.

"Можливо, 28-29 листопада на півночі і заході країни, але невеликий. Та й температура буде така, що вночі невеликий "мінус", вдень невеликий "плюс"", - уточнила вона.

За словами синоптика, наразі немає чіткого прогнозу, коли настане метеорологічна зима, але можна сказати, що за кліматичними даними, наприклад, для Києва, це в середньому припадає на 29 листопада.

Нагадаємо, найближчими днями погода в Україні динамічно змінюватиметься. Вже найближчої ночі морози посиляться, потім в Україні потеплішає, а вже наприкінці тижня до нас прийде негода з сильним вітром, дощами та мокрим снігом.