Чи перевіряють Резерв+ при виїзді за кордон: пояснення ДПСУ

Прикордонники перевіряють виключно паперовий військово-обліковий документ з відповідними відмітками
Важливо
Чи перевіряють Резерв+ при виїзді за кордон: пояснення ДПСУ
Прикордонник фото: пресслужба ДПСУ
23 Травня 2024, 20:52
читать на русском

При виїзді за кордон прикордонники не враховують дані програми Резерв+, а орієнтуються на дані військового квитка. Щоправда, додаток може знадобитися у разі перевірки справжності військово-облікового документа.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час телемарафону.

"Ви правильно зазначили, це (Резерв+, - ред) виключно для оновлення своїх даних і виключно для громадян, бо на кордоні співробітники ДПСУ не беруть до уваги цей додаток", - сказав він.

За словами спікера, прикордонники перевіряють виключно паперовий військово-обліковий документ з відповідними відмітками. Це стосується тих осіб, у кого ДПСУ додатково почала перевіряти наявність цього документу.

"Зазначу, що ще з березня місяця між Держприкордонслужбою і Міністерством оборони налагоджена інформаційна взаємодія між базами даних. Це фактично базою Держприкордонслужби і системою "Оберіг" і за необхідності прикордонники можуть її використати, як додатковий інструмент, щоб перевірити, чи не використовує людина підроблений документ, перевіривши інформацію про цю особу саме в системі "Оберіг", - пояснив Демченко.

Нагадаємо, 18 травня інспектори ДПСУ в пунктах пропуску в окремих категорій громадян перевірятимуть наявність військово-облікового документа. Громадяни України, які мають право на виїзд згідно з пунктом 2-6 правил перетинання державного кордону України, мають надати військово-обліковий документ з інформацією про звільнення від мобілізації, або виключення з військового обліку за станом здоров'я.

Читайте також

1