Чиновники командування Медичних сил закупили неякісні апарати ШВЛ для військових

На непридатну до використання медичну техніку витратили 11 мільйонів гривень
18 Лютого, 19:36

Державне бюро розслідувань викрило  злочинну діяльність посадовців Командування Медичних сил ЗСУ, які витратили 11 мільйонів гривень на закупівлю неякісних апаратів штучної вентиляції легень.

Про це повідомили у ДБР.

Оперативники ДБР отримали інформацію, що у травні 2020 року представники Командування Медичних сил Збройних сил України закупили апарати ШВЛ на загальну суму 11 млн грн. Проте, їх комплектація та технічні характеристики не відповідали медико-технічним вимогам тендерної документації, що унеможливило їх використання за призначенням.

16 лютого 2021 року слідчі ДБР провели обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів у Києві, в ході яких вилучено електронні носії інформації, мобільні телефони та інші документи, що підтверджують злочинну діяльність.

Читайте також

Нагадаємо, колишнього заступника начальника одного з головних військових представництв Міноборони України підозрюють у недбалому ставленні до військової служби, що спричинило збитків державі на загальну суму понад 2 мільйони гривень через закупівлю протигазів для військових частин Національної гвардії України за завищеними цінами.