Чиновники командування Медичних сил закупили неякісні апарати ШВЛ для військових

На непридатну до використання медичну техніку витратили 11 мільйонів гривень
Чиновники командування Медичних сил закупили неякісні апарати ШВЛ для військових
Пацієнт на ШВЛ Фото ілюстративне
18 Лютого 2021, 19:36
читать на русском

Державне бюро розслідувань викрило  злочинну діяльність посадовців Командування Медичних сил ЗСУ, які витратили 11 мільйонів гривень на закупівлю неякісних апаратів штучної вентиляції легень.

Про це повідомили у ДБР.

Оперативники ДБР отримали інформацію, що у травні 2020 року представники Командування Медичних сил Збройних сил України закупили апарати ШВЛ на загальну суму 11 млн грн. Проте, їх комплектація та технічні характеристики не відповідали медико-технічним вимогам тендерної документації, що унеможливило їх використання за призначенням.

16 лютого 2021 року слідчі ДБР провели обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів у Києві, в ході яких вилучено електронні носії інформації, мобільні телефони та інші документи, що підтверджують злочинну діяльність.

Читайте також

Нагадаємо, колишнього заступника начальника одного з головних військових представництв Міноборони України підозрюють у недбалому ставленні до військової служби, що спричинило збитків державі на загальну суму понад 2 мільйони гривень через закупівлю протигазів для військових частин Національної гвардії України за завищеними цінами.

1