Міноборони закупить ракетні комплексти "Нептун"

Ракетний комплекс добре зарекомендував себе під час державних випробувань
Міноборони закупить ракетні комплексти "Нептун"
комплекс “Нептун” (фото: МОУ)
21 Жовтня 2020, 02:00
читать на русском

Міністерство оборони планує до кінця 2020 року закупити ракетні комплекси "Нептун". Для цього буде здійснено перерозподіл коштів.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Зазначається, що спланованим фінансовим ресурсом на 2020-й рік кошти на закупівлю берегового ракетного комплексу "Нептун" передбачені не були. А потім Міністерство оборони продемонструвало беззаперечну зацікавленість мати їх якомога швидше у бойовому порядку Збройних Сил України.

Повинні були відбутися всі передбачені процедури. Тепер комплекс може замовлятися і закуповуватися як серійний зразок. Найближчим часом сформуємо офіційне замовлення, завдання за кількістю та строків їх поставки. Необхідні кошти для закупівлі в наявності, - сказав міністр оборони Андрій Таран.

Читайте також

Він також зазначив, що цей ракетний комплекс добре зарекомендував себе під час державних випробувань.

Він стане потужним інструментом стримування агресивних дій противника на море. Дивізіони, озброєні цим комплексом, будуть розміщені в південних областях України, які мають вихід до узбережжя Чорного і Азовського морів, - підкреслив Таран.

Нагадаємо, що Військово-Морські Сили ЗС України провели тренування типу "PASSEX" разом з кораблем Сполучених Штатів Америки у Чорному морі.

1