Україна і США провели спільні тренування у Чорному морі (фото)

Україна й надалі розширюватиме співробітництво у військовій сфері з США
Важливо
Україна і США провели спільні тренування у Чорному морі (фото)
Навчання у морі (фото: ВМС ЗС України)
30 Вересня 2020, 13:51
читать на русском
Військово-Морські Сили ЗС України провели тренування типу "PASSEX" разом з кораблем Сполучених Штатів Америки у Чорному морі.

Про це повідомляє пресслужба командування ВМС.

Спільні тренування з військовими кораблями США - це досвід, який дає змогу вдосконалювати взаємосумісність, щоб бути готовими разом стати на захист безпеки, стабільності та миру в Чорноморському регіоні. Тому тренування типу PASSEX є чудовою нагодою для вдосконалення майстерності, морської виучки та обміну досвідом між екіпажами кораблів двох держав, - зазначив командувач Військово-морських сил ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

За його словами, командування ВМС буде й надалі поглиблювати партнерство та розширювати співробітництво у військовій сфері з нашими стратегічними партнерами з США.

Навчання у морі

Навчання у морі

Метою тренування, що відбулося 29 вересня, було вдосконалення майстерності та обмін досвідом між командами кораблів держав-членів та партнерів НАТО.

Під час виконання спільних маневрів у відкритому морі, кораблі та катери держав-учасниць навчання відпрацювали низку завдань з підвищення взаємосумісності у відповідності до стандартів Північноатлантичного Альянсу. Зокрема, корабельно-катерною групою, на переході морем було відпрацьовано тактичне маневрування, тренування зі зв’язку, протиповітряну оборону, відбиття ударів противника тощо, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

У ВМС акцентували, що українські ВМС вже тривалий час використовують стандарти НАТО в багатьох напрямах своєї діяльності.

Нагадаємо, що фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки провели контрольні льотні випробування зенітних керованих ракет до зенітного ракетного комплексу С-300В1.

1