Член НКРЕКП Тарасюк виїхав за межі України у власних цілях, чим порушив вимоги законодавства про державну таємницю

Крім того, в діях Тарасюка знайшли потенційний конфлікт інтересів
Член НКРЕКП Тарасюк виїхав за межі України у власних цілях, чим порушив вимоги законодавства про державну таємницю
Валерій Тарасюк
24 Серпня 2023, 10:38

Згідно з наказом НКРЕКП, Валерій Тарасюк був відряджений до Афін з метою участі у 28-му Афінському електроенергетичному форумі Енергетичного Співтовариства. У Тарасюка офіційно була відпустка тривалістю 9 календарних днів з 08.06.2023 по 16.06.2023. Але не дивлячись на це з 12 по 17 червня Тарасюк перебував за межами України не в цілях службового відрядження і не повідомив про це РСО НКРЕКП, чим порушив вимоги законодавства про державну таємницю.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив екснардеп Ігор Мосійчук.

Водночас з квітня 2023 року Тарасюк користується автомобілем BMW X7 XDRIVE 30D, власником вказаного є ТОВ "Компанія «Метал Інвест" (засновником якого є Спектор Ольга та сам Тарасюк Валерій). Також є інформація, що Тарасюк у 2019 році уклав договір про управління майном із ТОВ "Еф Енд Ем Україна", яке належить його брату Тарасюку. Вказане підприємство перемогло у 2-х закупівлях ПАТ «НЕК "Укренерго" на загальну суму 14,2 млн грн.

"Таким чином, в діях Тарасюка вбачається потенційний конфлікт інтересів, що є порушенням закону. Вже готуються відповідні заяви до СБУ, НАБУ та ДБР", - написав нардеп.

Нагадаємо, Служба безпеки України зареєструвала кримінальне провадження щодо керівників ПАТ Центренерго за провал підготовки до опалювального сезону.

Читайте також

1