Чому потяги метро не їдуть мостами під час повітряної тривоги: пояснення фахівців

Мости є найуразливішими ділянками при обстрілах
Чому потяги метро не їдуть мостами під час повітряної тривоги: пояснення фахівців
Міст метро у Києві / Фото: wikipedia.org
20 Лютого 2023, 19:43
читать на русском

Рішення зупиняти рух метро мостами під час повітряної тривоги у Києві спрямоване на безпеку цивільного населення.

Про це розповів начальник Київського метрополітену Віктор Брагінський в інтерв'ю "ТСН".

Насамперед він пояснив, що рішення заборонити курсування поїздів метрополітену на відкритих ділянках та мостах під час повітряної тривоги було ухвалено Радою оборони Києва.

"Фахівці зазначають, що коли оголошується повітряна тривога, населення має бути в укритті, а не їздити в автобусі чи у вагоні метро. Рішення спрямоване насамперед на безпеку цивільного населення", - зазначив він.

При цьому Багінський зазначив, що йому невідомо, якими правилами користується міська електричка, оскільки вона "не підкоряється місту".

"Ми чітко виконуємо рішення Ради оборони Києва, яке забороняє рух транспорту під час тривоги... В одному поїзді метро може перебувати до 1000 осіб, і це дуже небезпечно. Не слід забувати, що мости - це найбільш уразливі ділянки, тому вони перекриваються під час тривоги", - додав він.

Нагадаємо, в Києві наприкінці минулого року тимчасово призупинили роботу електротранспорту через дефіцит електроенергії. Впродовж всієї зими замість електротранспорту у столиці максимально виводили на лінії автобуси.

16 лютого, у Києві поновили роботу  31 тролейбусний і 13 трамвайних маршрутів. Загалом, на лінії вийшли 186 тролейбусів і 157 трамваїв.

Читайте також