Чотири кандидата у бюлетені: на росії визначили "конкурентів" путіна у президентських перегонах

ЦВК РФ офіційно оголосила про допуск до виборів Миколи Харитонова (КПРФ), Леоніда Слуцького (ЛДПР) і Владислава Даванкова ("Нові люди")
Чотири кандидата у бюлетені: на росії визначили "конкурентів" путіна у президентських перегонах
володимир путін, Фото: AFP
8 Лютого 2024, 20:22
читать на русском

Центральна виборча комісія Росії зареєструвала ще трьох кандидатів на майбутніх виборах президента Росії, крім чинного диктатора Володимира Путіна.

Про це пише російське "РИА Новости"

 "За підсумками сьогоднішнього засідання ЦВК стало зрозуміло, що в бюлетенях на виборах президента буде 4 кандидати", - пише видання.

На засіданні 8 лютого ЦВК РФ офіційно оголосила про допуск до виборів Миколи Харитонова (КПРФ), Леоніда Слуцького (ЛДПР) і Владислава Даванкова ("Нові люди"). Їм вручили посвідчення кандидатів.

Четвертим кандидатом став Володимир Путін, який "править" Росією з 1999 року (4 роки як глава уряду і 20 – як президент РФ).

Зокрема, голова російської комісії Елла Памфілова повідомила, що в реєстрації відмовили Борису Надеждіну, якого позиціонували як єдиного антивоєнного кандидата. Офіційною причиною в РФ назвали "відсоток забракованих підписів вищий за допустимі 5%".

У реєстрації в РФ відмовили також лідеру "Комуністів Росії" Сергію Малинковичу.

Також в реєстрації відмовили б'юті-блогерці Раді Русских, яка здала в ЦВК РФ 476 підписів на свою підтримку замість необхідних для самовисуванця 300 тисяч.

Як відомо, Володимир Путін перебуває при владі в Росії з 2000 року. Він двічі обирався президентом у 2000 та 2004 роках, а у 2008 році його змінив Дмитро Медведєв, а Путін став главою уряду.

У 2012 і 2018 році Путін був ще двічі "обраний" президентом. Влітку 2020 року в Росії було ухвалено поправки до Конституції, які дозволять Путіну знову двічі балотуватися на пост глави держави та залишатися при владі до 2036 року.

Читайте також

1