CNN назвало причину скасування зустрічі Зеленського з главою МЗС Німеччини

Бербок назвала свою версію скасування переговорів з президентом
Важливо
CNN назвало причину скасування зустрічі Зеленського з главою МЗС Німеччини
Анналена Бербок Фото: twitter.com/AuswaertigesAmt
8 Лютого 2022, 09:43
читать на русском

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок та президент Володимир Зеленський не зустрілися в Києві через розбіжності щодо "Північного потоку-2" та військової допомоги Україні.

Про це джерело повідомило журналісту телеканалу CNN Джейку Тапперу, про що він написав у Твіттері.

Джерело, близьке до українського уряду, розповідає мені, що президент Зеленський скасував зустріч з міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок через те, що МЗС не заявило, що Німеччина відмовиться від газопроводу "Північний потік-2", навіть якщо Росія нападе, - написав він.

Журналіст пише, що причиною скасування зустрічі також стало те, що Німеччина відмовляється надати будь-яку військову допомогу прямо чи опосередковано Києву.

Офіційно це було описано як помилка в плануванні, але це не так — це було навмисно, каже мені джерело, - додав Таппер.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв'ю телеканалу CNN заявив, що про відмову Зеленського зустрічатися з Бербок нічого не знає.

Раніше Бербок заявила, що не зможе зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським через зміну планів із французької сторони.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначав, що запланований на 7-8 лютого одночасний візит до Києва глав МЗС Німеччини та Франції не склався через зміни у графіку глави французької дипломатії Жана-Іва Ле Дріана.

Нагадаємо, раніше в МЗС України анонсували візит на 7 та 8 лютого очільниці зовнішньополітичного відомства Німеччини Аннанели Бербок та її зустріч з президентом Зеленським.

Читайте також

1