Covid-19 знову атакує: у ВООЗ закликали носити маски та дотримуватися соціальної дистанції

У ВООЗ закликають владу країн надати доступ до надійних тестів, методів лікування та вакцин
Covid-19 знову атакує: у ВООЗ закликали носити маски та дотримуватися соціальної дистанції
Коронавірус, карантин, люди у захисних масках Фото: УНІАН
6 Січня 2024, 23:45
читать на русском

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) закликає продовжувати дотримуватися маскового режиму та соціальної дистанції для уникнення зараження на COVID-19. Рекомендації пов'язані з тенденцією зростання у багатьох країнах випадків коронавірусної хвороби.

Про це йдеться у Twitter (X) генерального директора ВООЗ Тедроса Адханома Гебрейєсуса.

"Захворювання дихальних шляхів, спричинені COVID19, грипом та іншими патогенами, зростають у багатьох країнах протягом кількох тижнів, і очікується, що це продовжиться після останніх свят", - йдеться в повідомленні.

Керівник ВООЗ дав поради громадянам та урядам країн через ситуацію. Серед них, зокрема, йдеться про маски, вакцинацію та тестування.

"Як особам: обов'язково пройдіть тестування та за потреби зверніться за допомогою, оскільки лікування COVID-19 може запобігти важким захворюванням і смерті. Продовжуйте використовувати маски, вентиляцію та дистанцію, щоб зменшити вплив, і переконайтеся, що ви та ваші близькі зробили щеплення проти COVID-19 та грипу", - рекомендує Гебрейєсус.

У ВООЗ закликають владу країн надати доступ до надійних тестів, методів лікування та вакцин. Особливо тим, хто входить до "зони ризику"

Також рекомендується продовжувати спостереження, секвенування та звітування з метою відстеження еволюцію вірусу COVID-19, та чітко інформувати населення про ситуацію

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я допустила зростання захворюваності у Північній півкулі через появу нового варіанту коронавірусу JN.1. При цьому у ВООЗ зазначили, що ризики тяжчого перебігу хвороби із цим варіантом вірусу невеликі.

Читайте також