Циклони з дощами та снігом вируватимуть в Україні у вихідні

При цьому температура повітря місцями підніметься до 14-16 градусів тепла
Циклони з дощами та снігом вируватимуть в Україні у вихідні
Погода, дощ зі снігом
2 Грудня 2023, 08:40
читать на русском

В Україні 2-3 грудня знову очікуються значні опади у вигляді снігу та дощу. При цьому місцями температура повітря вдень сягатиме до +16 градусів.

Про це розповіли синоптик Наталка Діденко та "Укргідрометцентр".

"2-го грудня атмосферний фронт визначатиме погоду в багатьох областях України. Вночі опади ймовірні на заході, у центральних областях та на сході. На півночі та півдні буде суха пауза", - пише синоптик Наталка Діденко.

Вдень опади очікуються лише на заході, півночі, а також в Харківській та Полтавській областях. На решті території України завтра опадів вдень не передбачається.

Як зазначає "Укргідрометцентр", завтра очікується південно-східний вітер, 5-10 м/с.

Температура вночі 0-5 градусів морозу, вдень від -2 до +3. В Закарпатській, Вінницькій, Дніпропетровській, Луганській областях вночі близько 0, вдень +2+7. У південній частині вночі +5 +10, вдень +9 +14 (в Криму вночі +7 +12, вдень +12 +17).

У Києві завтра очікується сніг, мокрий сніг, вдень можливий льодяний дощ. На дорогах буде складна ситуація - налипання мокрого снігу, ожеледиця. Вночі -1 -3 градуси, вдень близько нуля.

В Україні 3 грудня в західних та північних областях очікується сніг та дощ, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця (вночі на заході країни значні опади). Також в неділю вночі та вранці в Україні, крім заходу та півдня, місцями туман.

Температура у північних та західних областях вночі від 0 до -5 морозу, вдень близько 0, у центральних областях вночі 0-5 градусів, вдень +5 +10 тепла. На решті території вночі +4 +9 тепла, вдень +10 +16 градусів.

При цьому з понеділка, 4 грудня в Україні буде зниження температури на 3-7 градусів. Вітер південно-східний з переходом на західний, 5-10 м/с, в неділю на заході, півночі та південному сході країни місцями пориви 15-20 м/с.

Нагадаємо, середня місячна температура в грудні 2023 року прогнозується від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла (в Криму до 4 градусів тепла). Це на 1-1,5 градуса вище за норму.

Читайте також

1