Ціни на бензин в Україні поповзли вгору

Бензин А-95 подорожчав на більшості АЗС на дві копійки
Ціни на бензин в Україні поповзли вгору
Бензин (Фото: pexels)
2 Червня 2021, 15:08
читать на русском

Роздрібні ціни на бензин в Україні 2 червня 2021 року у порівнянні з попереднім торговим днем майже не змінилися, натомість автогаз і дизельне паливо незначно подешевшали.

Про це свідчать дані моніторингу "Консалтингової групи А-95".

За результатами моніторингу, середня роздрібна ціна на бензин А-92 становить 28,17 гривні за літр (не змінилася у порівнянні з попереднім торговим днем), на бензин А-95 - 28,95 гривні за літр (подорожчав на дві копійки), на дизельне паливо - 27,34 гривні за літр (подешевшало на копійку), на автогаз - 15,71 гривні за літр (подешевшало на копійку).

Нагадаємо, 14 травня Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою запровадив держрегулювання цін на бензин і дизельне пальне.

Від 15 травня кілька мереж АЗС в Україні тимчасово припинили реалізовувати PULLS 95 та PULLS Diesel зв'язку із цим рішенням.

Згодом у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України надали роз'яснення щодо встановлення максимальної торговельної надбавки на бензин та дизельне паливо. Автозаправні станції зможуть встановлювати свою ціну на пальне від середньої вартості бензину і дизельного палива.

Читайте також