Данилишин пояснив знецінення гривні в Україні

Курс гривні на міжбанківському валютному ринку за тиждень знецінився на 0,5%
Важливо
Данилишин пояснив знецінення гривні в Україні
Богдан Данилишин Фото: Фейсбук політика
1 Грудня 2020, 16:20
читать на русском

Курс гривні на валютному ринку знецінився на 0,5% під впливом переважання попиту на іноземну валюту над її пропозицією. Про це голова Ради Національного банку України (НБУ) Богдан Данилишин повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Курс гривні на міжбанківському валютному ринку за тиждень знецінився на 0,5% під впливом переважання попиту на іноземну валюту з боку клієнтів банків над її пропозицією (на 35 млн доларів США в середньому за день), яке частково закривалося за рахунок валютної позиції банків, - зазначив він.


Читайте також

За його словами, в умовах помірного тиску на обмінний курс гривні Національний банк третій тиждень поспіль утримувався від проведення операцій на валютному ринку. Загалом позитивне сальдо валютних інтервенцій НБУ з початку року становить майже 750 млн доларів США.

На готівковому валютному ринку у 2-й декаді листопада продаж населенням іноземної валюти перевищував купівлю, проте в цілому за результатами листопада купівля населенням іноземної валюти вперше з початку року переважала її продаж (чистий продаж готівкової іноземної валюти банками становив близько 135 млн доларів США), - зазначив Данилишин.

Нагадаємо, з 16 по 18 листопада українська валюта зміцнювалася. Падіння почалося з 19 листопада 2020 року, коли Нацбанк послабив офіційний курс гривні одразу на три копійки - до 28,13 грн за долар США.

1