Данілов розповів, де Росія утримує полонених військових з "Азовсталі"

У полоні окупантів перебуває значно більше, ніж 200 українських військових
16 Червня, 10:34

Росіяни вивезли більшість полонених захисників Маріуполя та утримують на тимчасово окупованій території Донецької області. Утім, точно невідомо, що там перебувають усі військові.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону.

За його словами, переговори щодо звільнення полонених захисників Маріуполя, які героїчно боронили українське місто від окупантів, тривають.

Данілов зазначив, що у полоні так званої "ДНР" перебуває значно більше, ніж 200 українських захисників.

Ще раз наголошую: кількість людей це не 100 і не 200 осіб, це набагато більше. І тому сказати, що всі там перебувають, ми остаточно не можемо. Ми точно можемо сказати, що переважна більшість, може і всі, перебувають на Донеччині, - сказав він.

Секретар РНБО додав, що необхідно обережно ставитись до обговорення питання обміну полоненими, оскільки це дуже чутлива тема і є ризик зриву переговорів. У цих процесах бере участь не тільки наша країна, є міжнародні інституції, які допомагають у цьому.

Тут головне - не нашкодити. І багато не треба говорити. Будемо чекати, щоб ті домовленості, які є, обов’язково були виконані, і всі хлопці і дівчата, які сьогодні в полоні, які пройшли Маріуполь, обов’язково повернулися живими і здоровими. Ще раз наголошую: тут головне зараз - не зробити зайвих кроків, щоб агресор не звинуватив нас у зриві тих чи інших речей. Це дуже тонка річ, - зазначив Данілов.

Нагадаємо, що секретар РНБО Олексій Данілов пояснив, чому росії більше не потрібні "референдуми" на окупованих територіях України.

Читайте також