Данілов розповів, де Росія утримує полонених військових з "Азовсталі"

У полоні окупантів перебуває значно більше, ніж 200 українських військових
Данілов розповів, де Росія утримує полонених військових з "Азовсталі"
Українські захисники з Азовсталі Фото: Reuters
16 Червня 2022, 10:34
читать на русском

Росіяни вивезли більшість полонених захисників Маріуполя та утримують на тимчасово окупованій території Донецької області. Утім, точно невідомо, що там перебувають усі військові.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону.

За його словами, переговори щодо звільнення полонених захисників Маріуполя, які героїчно боронили українське місто від окупантів, тривають.

Данілов зазначив, що у полоні так званої "ДНР" перебуває значно більше, ніж 200 українських захисників.

Ще раз наголошую: кількість людей це не 100 і не 200 осіб, це набагато більше. І тому сказати, що всі там перебувають, ми остаточно не можемо. Ми точно можемо сказати, що переважна більшість, може і всі, перебувають на Донеччині, - сказав він.

Секретар РНБО додав, що необхідно обережно ставитись до обговорення питання обміну полоненими, оскільки це дуже чутлива тема і є ризик зриву переговорів. У цих процесах бере участь не тільки наша країна, є міжнародні інституції, які допомагають у цьому.

Тут головне - не нашкодити. І багато не треба говорити. Будемо чекати, щоб ті домовленості, які є, обов’язково були виконані, і всі хлопці і дівчата, які сьогодні в полоні, які пройшли Маріуполь, обов’язково повернулися живими і здоровими. Ще раз наголошую: тут головне зараз - не зробити зайвих кроків, щоб агресор не звинуватив нас у зриві тих чи інших речей. Це дуже тонка річ, - зазначив Данілов.

Нагадаємо, що секретар РНБО Олексій Данілов пояснив, чому росії більше не потрібні "референдуми" на окупованих територіях України.

Читайте також

1