Данілов у неділю радитиметься з чиновниками щодо захисту українського кордону від мігрантів

Секретар РНБО приїде до Луцька, де і відбудеться нарада
13 Листопада, 16:02

У неділю, 14 листопада, о 13.00 розпочнеться міжвідомча нарада під головуванням секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова з керівниками міністерств і відомств, правоохоронних органів і військових формувань, головами Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської та Чернігівської обласних державних адміністрацій.

Про це повідомляє пресслужба РНБО.

Метою наради є координація і контроль за виконанням центральними та місцевими органами виконавчої влади, правоохоронними органами, військовими формуваннями завдань, які визначені за результатами засідання РНБО 10 листопада, зокрема, про додаткові заходи із забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону.

По завершенні наради очікується брифінг секретаря РНБО (досьє Олексія Данілова).

Нагадаємо, за останні кілька місяців прикордонники відзначають посилення міграційного тиску на польсько-білоруську ділянку державного кордону. Від 1 серпня цього року прикордонники вже зафіксували понад 30 тисяч спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону. 8 листопада ситуація на кордоні загострилася, коли до території Польщі підійшли кілька сотень мігрантів з дітьми та почали штурмувати огородження з колючим дротом.

В МВС України заявили, що наразі спостерігається збільшення потоків мігрантів на прикордонних регіонах України та вважають, що цим самим сусідні країни намагаються влаштувати міграційну кризу в нашій країні.

Міністр внутрішніх справ повідомив, що 11 листопада Україна відправила на кордон з Білоруссю додатково 8,5 тисяч військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліцейських.

Читайте також