Збільшення мігрантів на кордонах: сусідні країни намагаються влаштувати кризу в Україні

Ситуація на кордонах Євросоюзу з Білоруссю має ознаки подальшої ескалації
Важливо
Збільшення мігрантів на кордонах: сусідні країни намагаються влаштувати кризу в Україні
Євгеній Єнін Фото: wikipedia.org
10 Листопада 2021, 11:49
читать на русском

Збільшення потоків мігрантів спостерігається на прикордонних регіонах України, цим самим сусідні країни намагаються влаштувати міграційну кризу в Україні.

Про це повідомив переший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін, передає РБК-Україна.

Сусідні держави, вдаються до гібридних технологій "збільшення потоків біженців" передусім у прикордонних регіонах України з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації. Це ганебна спроба влаштувати в Україні міграційну кризу, - сказав Єнін.

За його словами, двох громадян Куби затримали на білорусько-українському кордоні за останній тиждень. Нелегали потрапили в Україну з Білорусі для того, аби піти до Польщі.

Оперативними підрозділами здійснюється постійний моніторинг ситуації навколо даної проблематики, в тому числі й у середовищі осіб, які можуть сприяти організації таких каналів міграції, - зазначив Єнін.

Він додав, що ознаки подальшої ескалації має ситуація на кордонах Євросоюзу з Білоруссю.

Нагадаємо, за останні кілька місяців прикордонники відзначають посилення міграційного тиску на польсько-білоруську ділянку державного кордону. Від 1 серпня цього року прикордонники вже зафіксували понад 30 тисяч спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону. 8 листопада ситуація на кордоні загострилася, коли до території Польщі підійшли кілька сотень мігрантів з дітьми та почали штурмувати огородження з колючим дротом.

Читайте також

1