Загострення на кордоні між Польщею та Білоруссю: очевидці повідомили про стрілянину

Нелегали почали розбирати огородження на кордоні, аби дістатися Польщі
Важливо
Загострення на кордоні між Польщею та Білоруссю: очевидці повідомили про стрілянину
Військовослужбовець. стрілянина, зброя Фото: УНІАН
8 Листопада 2021, 19:35
читать на русском

Ситуація на білорусько-польському кордоні загострилася. Сторони заявляють про стрілянину на кордоні.

Зокрема, у мережі з'явилися кадри зі звуками стрілянини на білорусько-польському кордоні, де наметове містечко розбили тисячі мігрантів.

Як повідомляє Телеграм-канал "Військовий Оглядач", польські військові відкрили попереджувальну стрілянину у повітря, щоб не допустити прорив кордону мігрантами.

Водночас очевидці повідомляють, що стрілянину відкрили силовики з боку Білорусі, однак поки що точної інформації немає.

Зазначається, що мігранти з боку Білорусі почали розбирати огородження з колючого дроту, аби дістатися території Польщі.

Також нелегали розбили наметове містечко за 5 метрів від колючого дроту і тепер розпалюють багаття, готуючись до ночівлі поблизу кордону.

Мігранти біля польського кордону Фото: БЕЛТА

Тим часом польська влада мобілізувала два батальйони територіальної оборони поблизу місця міграційної кризи. Військові були викликані до своїх підрозділів за тривогою.

У соцмережах показали відео, як один з мігрантів пускає сигаретний дим в обличчя дитині, аби у неї почали сльозитися очі. Кажуть, що таким чином мігранти "створюють картинку" для ЗМІ, аби драматизувати ситуацію.

Нагадаємо, за останні кілька місяців прикордонники відзначають посилення міграційного тиску на польсько-білоруську ділянку державного кордону. Від 1 серпня цього року прикордонники вже зафіксували понад 30 тисяч спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону. 8 листопада ситуація на кордоні загострилася, коли до території Польщі підійшли кілька сотень мігрантів з дітьми та почали штурмувати огородження з колючим дротом.

Читайте також

1