На кордон України з Білоруссю відправлять майже 10 тисяч військовослужбовців

Країни посилює прикордонні підрозділи
Головне
На кордон України з Білоруссю відправлять майже 10 тисяч військовослужбовців
Силовики Фото: https://t.me/mvs_ukraine/8182
11 Листопада 2021, 14:21
читать на русском

Україна відправить на кордон з Білоруссю додатково 8,5 тисяч військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліцейських.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає його пресслужба.

За його словами, прикордонні підрозділи будуть посилені силами Національної поліції та Національної гвардії.

Додатково буде залучено близько 8,5 тисяч військовослужбовців та поліцейських. Це потужне угрупування складатиметься з: 3 тисяч військовослужбовців ДПСУ; 3,5 тисячі – НГУ та 2 тисяч – Нацполіції. Чергуватиме також авіація МВС, зокрема 15 вертольотів, які забезпечать мобільність і, за необхідності, перекидатимуть наші сили на кордон, - сказав міністр.

Міністр каже, що таке рішення дозволить стримати нелегальних мігрантів.

Однак, зазначив Монастирський, для комплексного розв'язання проблеми потрібне будівництво надійного сучасного інтелектуального кордону.

Український рубіж необлаштований, тому в найкоротші терміни Україна має звести "інтелектуальний кордон" з Росією та Білоруссю. Для фінансування цього проєкту знадобиться 17 млрд грн. Ці кошти будуть виділені з бюджету, - зазначив очільник МВС.

Нагадаємо, за останні кілька місяців прикордонники відзначають посилення міграційного тиску на польсько-білоруську ділянку державного кордону. Від 1 серпня цього року прикордонники вже зафіксували понад 30 тисяч спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону. 8 листопада ситуація на кордоні загострилася, коли до території Польщі підійшли кілька сотень мігрантів з дітьми та почали штурмувати огородження з колючим дротом.

В МВС України заявили, що наразі спостерігається збільшення потоків мігрантів на прикордонних регіонах України та вважають, що цим самим сусідні країни намагаються влаштувати міграційну кризу в нашій країні.

Читайте також