Україна посилює кордон з Білоруссю: кількість прикордонників вдвічі збільшать

Країна залучить ще підрозділи територіальної оборони
Важливо
Україна посилює кордон з Білоруссю: кількість прикордонників вдвічі збільшать
Національна гвардія (фото: пресслужба МВС України)
11 Листопада 2021, 09:59
читать на русском

Україна посилює кордон з Білоруссю: найбільш уразливі ділянки буде посилено додатковими підрозділами Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

На найбільш уразливих ділянках рубежів кількість прикордонників буде збільшено вдвічі, також МВС посилить кордон силами Нацгвардії та Нацполіції. Найближчим часом залучимо підрозділи територіальної оборони, щоб перевірити їх і провести навчання із взаємодії різних сил, щоб бути готовими до будь-якого розвитку подій. Ми не виключаємо, що і в Україні спробують розвивати такий сценарій, як на кордоні Білорусі та Польщі. Реакція українських правоохоронців буде чіткою, жорсткою, коректною у межах закону, що регулює захист держрубежу, - підкреслив він.

Нагадаємо, за останні кілька місяців прикордонники відзначають посилення міграційного тиску на польсько-білоруську ділянку державного кордону. Від 1 серпня цього року прикордонники вже зафіксували понад 30 тисяч спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону. 8 листопада ситуація на кордоні загострилася, коли до території Польщі підійшли кілька сотень мігрантів з дітьми та почали штурмувати огородження з колючим дротом.

В МВС України заявили, що наразі спостерігається збільшення потоків мігрантів на прикордонних регіонах України та вважають, що цим самим сусідні країни намагаються влаштувати міграційну кризу в нашій країні.

Читайте також

1