Дарували багаті чоловіки: інспекторка Харківської митниці Анна Асанова пояснила, звідки у неї дві нові автівки під час війни (відео)

Ще одна "модна" інспекторка, яка веде гламурне життя явно не на одну зарплату
Дарували багаті чоловіки: інспекторка Харківської митниці Анна Асанова пояснила, звідки у неї дві нові автівки під час війни (відео)
Анна Асанова
28 Травня 2024, 09:37
читать на русском

Знайомтеся, Анна Асанова — головна державна інспекторка відділу організації митного контролю на Харківській митниці.

У декларації за 2023 Асанова не вказує розмір зарплати. А також декларує квартиру у житловому комплексі бізнес-класу у Харкові за понад 3,5 мільйони гривень — її власницею Анна стала влітку 2021 року, ще до призначення на посаду у митниці. розповідає Слідство.Інфо.

«Ще року немає, як я працюю у митниці. Я ледь виживаю на свою зарплату у приблизно 20 тисяч гривень. Квартиру я купила до того, як влаштувалася на роботу, мені подарували її», — пояснює Асанова.

У розділі «Транспортні засоби» жінка вказує дві автівки — Toyota CH-R 2018 року за понад 600 тисяч гривень та Mercedes-Benz 2018 року за майже 750 тисяч гривень.

Згідно з інформацією головного сервісного центру МВС, наразі Анна є власницею тільки Mercedes, право власності на який вона отримала у березні 2023 року, тобто — у розпал повномасштабної війни.

«Це мені подарував колишній чоловік. Розумієте, у мене до цього були заможні чоловіки, які дарували мені ці подарунки. Я не думала, що це треба декларувати», — розповідає посадовиця.

З досліджених соціальних мереж та профілів працівниць митниці стає зрозуміло, що вони ведуть гламурне життя, не завжди знають розмір своєї зарплати, забувають щось декларувати, їм усе дарують.

У відповіді на журналістський запит Державна митна служба пояснює:

«Державною митною службою України здійснюється аналіз документів кандидатів, які претендують на зайняття посади в Держмитслужбі на предмет відповідності вимогам. Внутрішні перевірки щодо кандидатів на посади Державної митної служби України не передбачені законодавством».

Нагадаємо, це вже не перша інспекторка Львівської митниці, яка вражає своєю дорогою "упаковкою". Місяць тому львівська митниця скерувала звернення до НАЗК щодо інспекторки Юлії Дриги, яка засвітила у відео блогера Ніколаса Карми "лук" за $8000. Щоправда, зробила це лише після скандалу, піднятого журналістами.

Читайте також