Працює "трошки на себе, трошки на державу": інспекторка Львівської митниці Юлія Дрига "засвітила" луки на 8 тисяч доларів (відео)

Інспекторка митниці Юлія Дрига "спалилася" через люксові аксесуари, а згодом залишилися без роботи.
Головне
Працює "трошки на себе, трошки на державу": інспекторка Львівської митниці Юлія Дрига "засвітила" луки на 8 тисяч доларів (відео)
13 Квітня 2024, 13:45
читать на русском

Львівська митниця скерувала звернення до НАЗК щодо інспекторки Юлії Дриги, яка засвітила у відео блогера Ніколаса Карми "лук" за $8000.

Про це виконувач обов’язків очільника Львівської митниці Андрій Кузнік повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

"Новина про колишню співробітницю Львівської митниці Юлію Дригу набирає обертів у медіапросторі, тому пояснюю обставини інциденту", – написав він.

Зокрема, Андрій Кузнік уточнив, що Юлія Дрига від 2 серпня 2023 року вона працювала головним інспектором управління адміністративно-господарської діяльності. Після відео розпочата перевірка, у рамках якої інспекторку  запросили для надання пояснень до відділу з питань запобігання корупції.

За словами Андрія Кузніка, направлено інформування до НАЗК з метою проведення перевірки та відповідного реагування, а Дрига Юлія написала заяву на звільнення за угодою сторін, на підставі якої він підписав відповідний наказ.

Нагадаємо, інспекторка Львівської митниці Юлія Дрига розповіла про свій одяг у відео блогера Ніколаса Карми. З її слів, вартість усього образу перевищує 300 тисяч гривень, що майже вдвічі більше, ніж задекларований нею дохід за цілий рік.

На запитання про місце роботи дівчина відповіла, що працює "трошки на себе, трошки на державу".

Зі слів самої інспекторки констатувати, що:

  • її капелюх від Руслана Багінського коштує 18 000 грн
  • собачку звати Gucci і в неї навіть повідок від Gucci за 200$
  • сумка Louis Vuitton - 1500$
  • взуття Hermes - 800$
  • годинник Cartier – 8000 англійських фунтів стерлінгів
  • окрім цього, пані Юлія носить колечко, яке дуже схоже на “Cartier” за 2 000 фунтів (на відео ледь помітно, але уважні підписники повідомили)
  • також Юлія Дрига має ще один недешевий “look”, який можете оцінити: кепка “Karl Lagerfeld”, шарф і сумочка “Gucci”, ремінь - “Celine”. Костюм собачки дуже схожий на фірму “Burberry”.

Водночас у декларації за 2023 рік Юлія Дрига вказала 136 тис. грн зарплати на митниці, 3 тис. доларів готівки та 41 тис. грн, отриманих від приватної підприємиці, а також частку 50% у власності квартири у Львові. Доходи тепер вже колишнього чоловіка Олексія Дриги, який працює інспектором-кінологом Львівської митниці, в декларації вона не зазначила.

Інспекторка митниці Юлія Дрига потрапила на TikTok-відео блогера Ніколаса Карми, який знімає на вулиці перехожих та  розпитує про вартість їхнього образу. Відео було поширене 12 квітня і вже за кілька годин зі сторінки блогера зникло. Водночас на відео з інспекторкою митниці звернув увагу журналіст Тарас Середич — воно розійшлося Telegram-каналами.

Як зазначають журналісти, відео було опубліковано в TikTok 12 квітня, проте за кілька годин зникло. Менеджер Ніколаса Карми відмовився назвати причину видалення, однак підкреслив, що на блогера "ніхто не тиснув".

Керівник Львівської митниці Андрій Кузнік розповів Zaxid.Net, що 12 квітня згадана інспекторка управління адміністративно-господарської діяльності написала заяву на звільнення “за згодою сторін”.

“Важко тепер усім пояснити, де вона взяла ці речі. Як в анекдоті про доньку-повію. Перед тим, як щось зробити або сказати, треба думати про наслідки, а коли ти на державній службі, то про це треба думати 24/7”, — прокоментував інцидент керівник Львівської митниці.

Журналіст Тарас Середич також розповів, що йому вдалося поспілкуватися з Юлією Дригою вже після її звільнення. Вона зізналася, що Ніколас Карма видалив відео з нею на її ж прохання. Вона також запевнила, що годинник Cartier — насправді копія, а сумка Louis Vuitton — зі старої колекції і була куплена давно за гроші від бізнесу, а на митниці вона працює з серпня минулого року і ще не встигла адаптуватися до роботи. Водночас, жодних доказів на підтвердження своїх слів вже колишня інспекторка митниці журналісту не надала.

Читайте також