Безробітний зять-мільйонер, елітні авто та модні бренди: стали відомі нові подробиці про статки начальника СЦ МВС у Броварах Сергія Чижа

Сергій Чиж видавав доньку заміж в елітному закладі столиці, де виступали зірки
Головне
Безробітний зять-мільйонер, елітні авто та модні бренди: стали відомі нові подробиці про статки начальника СЦ МВС у Броварах Сергія Чижа
10 Квітня 2024, 09:38
читать на русском

Начальник СЦ МВС у Броварах Сергій Чиж після розкішного весілля доньки Ангеліни в 5-зірковому київському Intercontinental із виступом Kola звільнився. І зайняв вищу посаду.

Родина чиновника у соцмережах продовжує публікувати Мальдіви, прикраси й люксові автомобілі. Але якщо одночасно поглянути на їхні Instagram та декларації — складається враження, що це різні люди. Бо там нічого немає.

Видання "Телеграф" дослідило, яку нерухомість, авто та дорогий одяг і аксесуари має родина Чижа.

Хто такий Чиж

Сергій Чиж подав декларацію при звільненні з посади керівника Територіального сервісного центру (ТСЦ) Броварів 19 грудня 2023 року. Зараз Сергій Чиж вже працює головним спеціалістом відділу реєстрації та допуску водіїв до керування Головного СЦ МВС Київщини. Такий висновок можна зробити зі свіжої декларації чиновника.

Весілля в 5-зірковому Intercontinental

У вересні 2023 року донька колишнього начальника сервісного центру, Ангеліна, вийшла заміж за 22-річного депутата Гірської сільської ради (Київська область) Леоніда Хоменка.

Весілля зіграли в елітному київському 5-зірковому готелі Intercontinental, а саме в банкетному залі Regent Hill. Для гостей співала артистка Kola, ведучими весілля були Володимир Такудіс і Юлія Крауз.

Усі фото й відео гучних святкувань після того, як це потрапило у медіа, видалили з Instagram. Але їх досі можна знайти на скриншотах і нашому матеріалі за посиланням тут.

Декларація. Нерухомість за копійки

Фінансові справи Сергія Чижа мають кілька цікавих моментів. Зокрема, його родичі уміють купляти нерухомість за копійки:

  • ділянка дружини  у Києві 599 м кв за 4 тисячі гривень (куплена у 2010 році);
  • донька Ангеліна у 2020 р. купила будинок (загальна площа 77,4 м2) у Погребах за 250 тис. грн та величезну ділянку (6003 м2) у Княжичах за 490 тис. Таких цін у Погребах немає навіть для скромного житла. Ось приклад із популярного майданчика для оголошень:

Ангеліна 9 лютого 2023 року придбала статусний позашляховик Range Rover Evoque 2021 року випуску. Ціна — 700 тис. грн, хоча вживану з пробігом можна купити за 1,7 млн:

Фотографії з салону автівки дівчина регулярно виставляє у соцмережах.

Безробітний зять із 5 мільйонами

Чоловік Ангеліни, Леонід Хоменко, у свої 22 роки є депутатом сільради села Гора та керівником ГО "Світле майбутнє громади".

Водночас Хоменко — студент третього курсу юридичного факультету університету Шевченка.

Леонід — безробітний студент, проте вже має 5 мільйонів гривень готівкою. На початку діяльності в 2019 му такої готівки не було, запаси почали накопичуватися з 2021 року.

До речі, у 20 років юнак мав у власності дві автівки. Що цікаво, мати Леоніда, Тетяна, заплатила 81 тисячі гривень зарплати невістці (це за весь 2023 рік).

Люксові бренди

У стрічці Instagram доньки високопоставленого чиновника багато люксових брендів на кшталт Celine, Hermès, Chanel, Louis Vuitton, Rolex, Bottega Veneta, Prada, Yves Saint Laurent, Fendi. Все це можна побачити в її Instagram.

Ось, наприклад, у хайлайтс за 2023 рік Аліна опублікувала фото з сумкою Celine за 3000 євро (126 тис. грн).

У травні 2023 року Аліна обрала лук із люксовою сумкою елітного бренду Louis Vuitton за 5900 тис. євро (це 249 тис. грн). Звідки кошти на це у людини, що пару місяців тому випустилась із юрфаку та за рік заробляє на одну третю сумки — це питання. До того ж нагадуємо, чоловік Аліни є безробітним.

У лютому 2023 року Аліна позує для фото з блакитною сумкою Hermès за 3745 євро (158 тис. грн).

У грудні цього ж року вона публікує фото із зеленою сумкою Chanel. Така коштує 6600 тисяч доларів (257 тис. грн).

На цьому фото лук Аліни складається з люксового годинника Rolex, сумки та пояса Hermès. Годинник складно роздивитися для визначення точної моделі (ціна залежить від діамантів тощо), але приблизно такий Rolex може коштувати 16 тис. євро (675 тис. грн).

Сумка коштує близько 1123 євро (47 тис. грн), а пояс — приблизно 1125 дол. (43 тис. дол.).

У деклараціях можновладці зазвичай зазначають наявність такого дорогого годинника як Rolex. Приміром, цей бренд можна побачити у декларації Миколи Тищенка.

Ангеліна вдягає цей дорогий годинник часто. Наприклад, вона вдягла Rolex в Ірпінь у 2022 році, де з коханим роздавала їжу місцевим мешканцям:

Звідки гроші у деклараціях не пояснюється, сподіваємося, що обидва чиновники внесуть правки та якось обґрунтують такі покупки.

Читайте також