ДБР завершило слідство у справі судді Тандира: служитель Феміди скоїв ДТП п`яним

Суддя Тандир може потрапити за ґрати на 10 років
Важливо
ДБР завершило слідство у справі судді Тандира: служитель Феміди скоїв ДТП п`яним
4 Серпня 2023, 10:30
читать на русском

Завершено досудове розслідування проти судді Макарівського райсуду Київської області Олексія Тандира, який спричинив смертельну ДТП на блокпості.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Як пише ДБР, під час розслідування було проведено 18 експертиз.

"Оскільки суддя володіє спеціальними професійними знаннями, методиками та багатою судовою практикою розгляду правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху, під час відібрання біологічних зразків він спробував спотворити їх вміст з метою приховування стану алкогольного сп’яніння", - пише пресслужба.

Зазначається, що експертизи підтвердили вміст алкоголю в наданих зразка. Також стан сп’яніння підтверджено висновками інших експертиз.

Зокрема доведено:

  • порушення правил дорожнього руху;
  • недотримання заборон дорожніх знаків;
  • значне перевищення швидкості на момент зіткнення.

Суддя підозрюється в порушенні правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп’яніння, що спричинили смерть потерпілого. Санкція передбачає позбавлення волі строком до 10 років.

Нагадаємо, 26 травня у Києві близько опівночі голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир за кермом автомобіля "Лексус" скоїв наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України Вадима Бондаренка, який ніс службу на КПП при в'їзді до Києва. Нацгвардієць, який був родом із Черкащини й виховував трьох дітей, загинув.

Читайте також

1