День Києва-2024: чи будуть святкування та яка програма заходів

День Києва відбудеться 25−26 травня.
Головне
День Києва-2024: чи будуть святкування та яка програма заходів
Київ
25 Травня 2024, 10:40
читать на русском

Кожного року в кінці травня столиця України святкує свій день народження. День Києва є важливим святом для міста і його жителів. У 2024 році святкування Дня Києва відбудеться 25−26 травня.

Насправді перші згадки про Київ давніші на кілька століть й уже тоді місто було столицею — таким чином точний вік Києва визначити непросто, але він значно перевищує 1500 років.

До війни під час цього свята проходили традиційні міжнародні велозмагання, щорічна спортивно-благодійна акція "Пробіг під каштанами", фестиваль повітряних зміїв, міський турнір з кікбоксингу та багато інших заходів.

Зараз, коли повномасштабне вторгнення ще триває, масштабні святкування скасовані.

Програма заходів до Дня Києва 2024

На території ВДНГ пройдуть виступи музичного гурту KOLABA, Павла Зіброва, а також сети київських діджеїв. Програма включає розіграші для відвідувачів, благодійні аукціони, спортивні ігри (фрісбі, бампербол, бадмінтон) та фудкорти з вуличною їжею.

У кінотеатрі Жовтень відбудеться Київкінофест з п’ятьма секціями: ретроспективні покази, сучасне кіно, лекторій, виставка картин та ярмарок. В рамках фестивалю пройде благодійний Базар-кіноплакатів за донати, де збиратимуть кошти для кінематографістів, які зараз у ЗСУ.

У Театрі драми і комедії на лівому березі Дніпра відбудеться прем'єра вистави Легенди Києва. Цю постановку рекомендують для сімейного перегляду всім, хто цікавиться історією столиці. Квитки коштують від 250 до 600 грн.

Святковий маркет "Всі.Свої на Десятинній, 12" запропонує багато символіки, присвяченої Києву.

Концерт "Веселі музики" у Мамаєвій Слободі представить українські народні пісні. Вартість вхідного квитка — 200 грн.

Концерт "Мій Київ" у палаці Україна коштуватиме від 500 до 1200 грн.

У Music Pub Pepper’s Club відбудеться концерт "Український джаз 60-х на День Києва": МОВА ft. Дубовик та Черкашин. Квитки коштують від 390 грн.

Для дітей у Київському культурному кластері Краків проведуть інтерактивну шоу-програму "Фокуси, магія, кролик". Квитки вартують від 245 грн.

Читайте також