Депутати "Голосу" йдуть із партії: Стефанишина написала заяву на туалетному папері

Важливо
Кіра Рудик створила для депутатів неприйнятні умови
Важливо
29 Липня, 13:06

Народна депутатка від партії "Голос" Ольга Стефанишина написала заяву про вихід із партії на туалетному папері.

Про це вона повідомила на своїй сторінці Facebook.

Більшість видатних угод укладаються на серветках, а така — хіба на туалетному папері. Прошу виключити мене з членів політичної партії "Голос", — написала Стефанишина.

За її словами, голова партії Кіра Рудик створила умови, при яких 75% членів "Голосу" не зможуть бути присутніми на з'їзді партії.  До того ж кілька місяців тому 75% членів "Голоси" виступили з вимогою зміни керівництва партії в особі Кіри Рудик і обрання нового голови партії, також змінивши Статут на "більш демократичний".

Натомість керівництво партії:

  • проігнорувало вимогу демократизації Статуту та пропорційного представництва організацій на з’їзді;
  • змінило в “ручному режимі” всіх “неугодних” керівників осередків, призначивши там лояльних до себе людей;
  • створило 5 нових осередків, в яких немає реальних представників політсили.

Заяви про вихід з "Голосу" написали також Олександра Устінова, Ярослав Юрчишин, Соломія Бобровська, Юлія Клименко, Роман Лозинський та ще низка депутатів.


Раніше в інтерв’ю для Парламент.UA депутатка Ольга Стефанишина розповіла, як щодо нардепів, які висловлюють незгоду з діями керівництва політсили, вживають ряд заходів. Наприклад, забороняють партійному фотографу знімати цих депутатів, блокують їм записи на ефірах телеканалів та виступи у преспоінті парламенту.

Чому партія розкололась, читайте у нашому матеріалі: В "Голосі" триває війна: нардеп розповів про те, як Бог забрав у Кіри Рудик розум.

Читайте також