Депутатка з Хмельниччини та її діти працювали на фсб рф: їх затримали

Українські спецслужбовці викрили агентів ще на початковому етапі їхньої діяльності
Депутатка з Хмельниччини та її діти працювали на фсб рф: їх затримали
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
7 Червня 2024, 15:55
читать на русском

Контррозвідка Служби безпеки України викрила агентурну групу ФСБ, яка діяла на Хмельниччині. До складу групи входила місцева депутатка та її двоє дітей: 42-річний син і 37-річна донька.

За завданням російської спецслужби, агенти намагалися зібрати інформацію про пункти базування та маршрути руху мобільних вогневих груп ППО, місця зосередження особового складу, військової техніки та складів з озброєнням ЗСУ. Для цього вони їздили областю на власному авто, фотографуючи об'єкти та роблячи позначки на картах Google.

В СБУ повідомили, що здобуті дані депутатка передавала своєму куратору з ФСБ через месенджер. За це агентурна група отримувала грошову винагороду, яка надходила на банківську картку доньки.

СБУ затримала депутатку з Хмельниччини, яка працювала на ФСБ і завербувала своїх дітей

Українські спецслужбовці викрили агентів ще на початковому етапі їхньої діяльності та задокументували їхні злочини. Всіх трьох затримали "на гарячому" під час шпигування за протиповітряною обороною.

За даними слідства, депутатка потрапила в поле зору ФСБ на початку цього року через прокремлівську активність в соціальних мережах. Після власного вербування вона залучила до злочинної діяльності своїх дітей.

СБУ затримала депутатку з Хмельниччини, яка працювала на ФСБ і завербувала своїх дітей

На підставі зібраних доказів затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі вони перебувають під вартою і їм загрожує довічне ув'язнення.

Читайте також

1