Держбюро розслідувань викликало на допит голову НАЗК у якості свідка

Уточнюється, що йдеться про справу, яку НАБУ веде за матеріалами, наданими НАЗК. ДБР почало її паралельне розслідування
Держбюро розслідувань викликало на допит голову НАЗК у якості свідка
Правосуддя (Фото: picabu)
17 Вересня 2020, 17:01

Державне бюро розслідувань надіслало на адресу Національного агентства з питань запобігання корупції повістку про виклик голови НАЗК Олександра Новікова для участі в допиті як свідка.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

"Після допиту Олександр Новіков готовий розповісти більше щодо причин цього виклику, які вбачає НАЗК, та відповісти на питання громадськості та журналістів", - йдеться в повідомленні.

У НАЗК уточнили, що йдеться про справу, яку НАБУ веде за матеріалами, наданими НАЗК. ДБР почало її паралельне розслідування.

"Ще у травні ми розповіли, як нова команда НАЗК на чолі з Олександром Новіковим виявила зловживання колишнього керівництва на понад 9 млн грн при оренді обладнання для Реєстру декларацій. За матеріалами цього аудиту НАБУ зареєструвало кримінальне провадження за фактом корупційного правопорушення", - зазначили в НАЗК.

У травні цього року аудит, проведений НАЗК, виявив зловживання під час оренди обладнання для Єдиного реєстру декларацій. Впродовж трьох років НАЗК орендувало обладнання в компанії «Алтаюр», вартість якого складала в різні роки від 2,37 до 3,2 млн грн. За оренду НАЗК сплатило підприємству 11,5 млн грн. За результатами внутрішнього аудиту було виявлено ознаки неправомірної вигоди в розмірі 9,4 млн грн.

1