Дев`ять "лівих" мільйонів: НАЗК підозрює секретаря запорізької міськради Куртєва у незаконному збагаченні

Походження знайдених у Куртєва грошей з`ясовують
Головне
Дев`ять "лівих" мільйонів: НАЗК підозрює секретаря запорізької міськради Куртєва у незаконному збагаченні
Анатолій Куртєв
19 Серпня 2023, 09:26

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) підозрює секретаря Запорізької міськради Анатолія Куртєва в незаконному збагаченні на більше ніж 9 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції.

Як пише пресслужба, в серпні 2022 року, під час обшуку помешкання, яке Куртєв орендував зі своїм помічником, детективи НАБУ виявили та вилучили майже:

  • 600 тисяч гривень;
  • 230 тисяч доларів;
  • 650 євро.

Зазначається, що обшук здійснювався в межах розслідування у кримінальному провадженні, до якого секретар міськради може бути причетним.

"Хоча Куртєв у відповідь на запит Національного агентства заявив, що нічого не знає про вилучені кошти та квартиру, НАЗК у тому числі за матеріалами НАБУ встановило, що він таки користувався житлом разом зі своїм помічником, а вилучені кошти не відповідають доходам, отриманими ними в законний спосіб", - додає НАЗК.

Зокрема у декларації за 2020 рік Куртєв вказав, що не має грошових активів, однак відомості з Державного реєстру фізичних осіб свідчать про те, що його доходи за 2021 й 2022 роки не дозволяли накопичити вилучену суму. Факт користування вищезгаданою квартирою підтверджений свідками й інформацією з камер відеоспостереження

"Помічник секретаря міськради, який також проживав в цій квартирі, повідомив, що вилучені під час обшуку кошти, належать йому та його батькам. Однак НАЗК з’ясувало, що ані він, ані його батьки таких коштів в законний спосіб отримати не могли", - пише пресслужба.

Таким чином, як відзначає НАЗК, секретар міськради набув необґрунтовані активи у 9 млн 31 тисячу гривень, що перевищує його законні доходи.

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення на майже 8,5 млн грн ексначальника Дніпропетровського обласного ТЦК СП Анатолія Пікала за результатами моніторингу способу життя.

1