Деяким переселенцям нададуть привілеї при отриманні житла: кого це стосується

Чергу на житло визначатимуть за бальною системою
Деяким переселенцям нададуть привілеї при отриманні житла: кого це стосується
Житлові будинки / Фото: Pexels

В Україні при отриманні житла привілеї отримають двічі переселенці. Тобто, ті, хто були вимушений покинути свою домівку вдруге.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram.

Двічі переселенці матимуть привілеї при отриманні житла. Для тих, хто мав довідку переселенця ще до повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року. Луганська ОДА/ОВА ініціювала зміни до проєкту постанови Кабміну щодо порядку формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання ВПО, - сказав Сергій Гайдай.

Він зазначив, що в Україні близько десяти млн переселенців були вимушені покинути домівку вже вдруге, левова частка яких - мешканці Луганщини.

Люди, які вже мали статус ВПО до 24 лютого 2022 року отримають свої додаткові бали в черзі на отримання житла. Буде спеціальна комісія, яка визначатиме чергу за бальною системою. Раніше пріоритет мали лише пільгові категорії населення, тепер до них доєднаються і ВПО "в квадраті", й отримають одразу 50 балів. Родина переселенців чи окремі ВПО без родин - гарантовано отримають 50 балів, - пояснив він.

Нагадаємо, сім'ям з дітьми з Донецької, Запорізької та Херсонської областей, які постраждали від війни, допоможуть грошима, або продуктами.

Читайте також