ДФС викрила схему ухилення від сплати податків при імпорті авто на мільярди гривень

Схема успішно пропрацювала два роки
21 Грудня, 15:10

Співробітники Державної фіскальної служби України викрили масштабну схему ухилення від сплати податків при імпорті автомобілів з країн ЄС та США.

Про це повідомила пресслужба ДФС України.

Схему використовували протягом двох років. Організатори, використовуючи реквізити підконтрольних підприємств-імпортерів, завозили автомобілі і запчастини за заниженою митною вартістю.

Злочинці реалізовували ввезені автомобілі фізичним особам за готівку, а документально оформлювали розбирання авто та продаж їх запчастин “підприємствам-скрутчикам” для фіктивного формування схемного податкового кредиту.

Загалом було реалізовано понад 130 тисяч  транспортних засобів.

Таким чином підприємства ухилилися від сплати податків на суму близько двох млрд грн" - зазначив в.о. голови ДФС Дмитро Сосинович.

Триває досудове розслідування за фактом ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні ж Служба безпеки України блокувала схему привласнення бюджетних грошей при фіктивному працевлаштуванні співробітників до державного підприємства "Український фармацевтичний інститут якості".

Оборудку організували високопосадовці установи спільно з представниками Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками ще у 2019 році. Фігуранти фіктивно оформляли на роботу громадян і безпідставно нараховували їм заробітну плату.