Український фармінститут витратив два мільйони на працевлаштування "лівих" співробітників

Працівників безпідставно оформляли на роботу і платили зарплату
Український фармінститут витратив два мільйони на працевлаштування "лівих" співробітників
Український фармацевтичний інститут якості (Фото: СБУ)
21 Грудня 2020, 13:35
читать на русском

Служба безпеки України блокувала схему привласнення бюджетних грошей при фіктивному працевлаштуванні співробітників до державного підприємства "Український фармацевтичний інститут якості".

Про це повідомили в СБУ.

Оборудку організували високопосадовці установи спільно з представниками Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками ще у 2019 році. Фігуранти фіктивно оформляли на роботу громадян і безпідставно нараховували їм заробітну плату.

Встановлено, що "працівники", які були формально включені до організаційно-штатної структури підприємства, на своїх робочих місцях не з’являлися і свої посадові обов’язки не виконували.

Під час обшуків у службових приміщеннях фігурантів правоохоронці знайшли документацію із доказами протиправної діяльності.

За попередніми оцінками корупційна схема завдала державі збитки на майже 2 млн грн.

У межах кримінального провадження за зловживання владою або службовим становищем тривають слідчі дії.

Читайте також

Нагадаємо, 17 грудня у Львові силовики блокували один з найбільших українських конвертцентрів з щорічним обігом 20 мільярдів гривень.

Конвертаційний центр організували двоє львівських бізнесменів. Вони зареєстрували понад 70 фіктивних підприємств у кількох областях країни. За попередніми підрахунками, через підробку документів та їх використання, тільки протягом 2020 року зловмисники проконвертували майже 20 млрд грн.

1