Накрали лісу на 6 млн грн: СБУ зупинила незаконну вирубку дерев

Правоохоронці провели обшуки у Київській та Рівненській областях
Накрали лісу на 6 млн грн: СБУ зупинила незаконну вирубку дерев
Служба безпеки України Фото: СБУ
4 Грудня 2020, 05:11
читать на русском

Служба безпеки України блокувала на Рівненщині масштабний механізм розкрадання лісових ресурсів керівництвом одного з держлісгоспів.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Слідство встановило, що оборудку організували чиновники державного лісогосподарського підприємства. За їх вказівкою проводилась незаконна вирубка дерев під виглядом санітарних робіт на території лісгоспу. Отримані кошти зловмисники легалізовували через фіктивні комерційні структури.

Зазначається, що у межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели понад 15 обшуків та інші заходи у Києві та у Рівненській області. Слідчі дії відбувались у центральному апараті Держлісагентства, лісгоспі, за місцями проживання та в автомобілях фігурантів. Вилучено банківські картки, комп’ютерну техніку, чорнові записи та документацію, що підтверджують протиправну діяльність.

Читайте також

За попередніми оцінками, через дії зловмисників державі завдано збитки на понад 6 млн грн.

Триває досудове слідство за ч. 5 ст.191 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру фігурантам, встановлюються інші особи, причетні до оборудки.

Нагадаємо, що у Житомирській області Служба безпеки України блокувала діяльність міжрегіонального конвертаційного центру із загальним обігом майже 200 мільйонів грн.

1