ДФС викрила схему ухилення від сплати податків при імпорті авто на мільярди гривень

Схема успішно пропрацювала два роки
ДФС викрила схему ухилення від сплати податків при імпорті авто на мільярди гривень
Автомобілі (Фото: Pexels)
21 Грудня 2020, 15:10
читать на русском

Співробітники Державної фіскальної служби України викрили масштабну схему ухилення від сплати податків при імпорті автомобілів з країн ЄС та США.

Про це повідомила пресслужба ДФС України.

Схему використовували протягом двох років. Організатори, використовуючи реквізити підконтрольних підприємств-імпортерів, завозили автомобілі і запчастини за заниженою митною вартістю.

Злочинці реалізовували ввезені автомобілі фізичним особам за готівку, а документально оформлювали розбирання авто та продаж їх запчастин “підприємствам-скрутчикам” для фіктивного формування схемного податкового кредиту.

Загалом було реалізовано понад 130 тисяч  транспортних засобів.

Таким чином підприємства ухилилися від сплати податків на суму близько двох млрд грн" - зазначив в.о. голови ДФС Дмитро Сосинович.

Триває досудове розслідування за фактом ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні ж Служба безпеки України блокувала схему привласнення бюджетних грошей при фіктивному працевлаштуванні співробітників до державного підприємства "Український фармацевтичний інститут якості".

Оборудку організували високопосадовці установи спільно з представниками Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками ще у 2019 році. Фігуранти фіктивно оформляли на роботу громадян і безпідставно нараховували їм заробітну плату.

1