До 15-22 метрів за секунду: в Україні прогнозують сильний вітер

Найтепліше буде на Харківщині та Сумщині
До 15-22 метрів за секунду: в Україні прогнозують сильний вітер
Вітер, погода Фото: Sam Forson з Pexels
12 Квітня 2022, 19:43
читать на русском

У середу, 13 квітня, в усіх областях України, крім західних, очікується сильний вітер до 15-22 метрів за секунду.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

Практично повсюди, окрім західних областей, пориви північного чи північно-західного вітру досягатимуть 15-22 метрів за секунду. В Приазов'ї вітер завтра буде також сильним, переважно західного напрямку, - сказала Діденко.
Вона зазначила, що завтра очікується дощі у південній частині України та в східних областях. Також невеликий дощ передбачається у північних та центральних областях.

Своєю чергою температура повітря буде неоднорідною. Зокрема, холодна погода до +4+9 градусів переважатиме в Чернігівській, Полтавській, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Миколаївській, Херсонській областях та в Криму.

Трохи тепліше до +9+12 градусів очікується на Одещині. Тоді як у Харківській та більшість частині Сумської області стовпчики термометрів покажуть +12+15 градусів.

Також +9+14 градусів буде на Київщині, Житомирщині та в більшості західних областях.

У Києві 13-го квітня очікується сильний північний вітер. Місцями можливий невеликий дощ. Температура повітря поки що невисока: найближчої ночі +2+5 градусів, завтра вдень близько +10 градусів, - спрогнозувала Наталка Діденко.
Нагадаємо, мінливу з нічними заморозками погоду обіцяють синоптики до кінця квітня.