До 680 тисяч гривень: МВС пропонує штрафувати розважальні заклади за роботу в комендантську годину

Повноваження для накладення штрафів матиме поліція
Головне
До 680 тисяч гривень: МВС пропонує штрафувати розважальні заклади за роботу в комендантську годину
Ресторан в Києві (фото: the village)
12 Жовтня 2023, 09:26
читать на русском

Міністерство внутрішніх справ пропонує ввести штрафи для закладів які працюють у період дії комендантської години.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в ефірі національного телемарафону.

За його словами, необхідно чітко вирішити момент того, які повноваження для накладення штрафів матиме поліція. Наразі народні депутати разом із МВС працюють над створенням відповідного законопроєкту, який найближчим часом буде відправлено у відповідні комітети Верховної ради.

Законопроєкт допоможе внести зміни до адмінкодексу щодо відповідальності власників суб'єктів господарювання та ФОПів за роботу закладів (нічних закладів, ресторанів і так далі) у комендантську годину.

"Ми говоримо про контроль та обмеження їх роботи в ті часові режими, які були встановлені військовим командуванням чи військовим керівництвом. Ми пропонуємо встановити штрафи для власників цих закладів та ФОПів. Ми пропонуємо, щоб штрафи становили 34-170 тисяч гривень за перше порушення, і за повторні порушення протягом року - 340-680 тисяч гривень. Але це на розгляд законодавців і я думаю, що найближчим часом Рада це розгляне", - сказав Клименко.

Нагадаємо, з 1 вересня заклади громадського харчування в Києві працюють на одну годину довше - до 23:00. З відповідним проханням до міської влади звернулись представники Національної ресторанної асоціації України, оскільки рішення про обмеження роботи закладів до 22:00 було ухвалене, коли комендантська година в столиці розпочиналась о 23:00. Наразі ж вона розпочинається з 00:00.

Читайте також

1