До кінця тижня в Україні утримається прохолодна погода без дощів

Свіжа погода протримається до кінця тижня, на Провідну неділю в Україні буде помірно тепло, +15....+20 градусів.
До кінця тижня в Україні утримається прохолодна погода без дощів
Погода, природа Фото: Natalka Kovalchuk (facebook.com/natalka.kovalchuk140)
8 Травня 2024, 15:42
читать на русском

У найближчі три доби в Україні дощів не очікується, але максимально температура буде не вище +22 градусів.

Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко у Facebook.

Після нічних заморозків на півночі та заході України, вдень в Україні температура повітря коливатиметься в межах +13....+18 градусів, на крайньому півдні та на Закарпатті місцями +20....+22 градуси.

"Антициклон із північного заходу Європи відсуває опади, тому впродовж 9 травня переважатиме повсюди суха погода", - розповіла синоптик.

У Києві вдень +13....+15 градусів, не спекотно. Дощів не передбачається.

За даними синоптика, свіжа погода протримається до кінця тижня, на Провідну неділю в Україні буде помірно тепло, +15....+20 градусів.

Зокрема, у ніч на 9 травня та в ніч на 10 травня заморозки поширяться на більшу частину території України, окрім півдня.

"12 травня переважно без опадів, хіба вдень невеликий дощ пройде місцями в північних областях України", - додала Діденко.

Нагадаємо, літній період 2024 року в Україні може не бути рекордно спекотним. Але температури будуть значно вищими за норму. З одного боку, передбачається настання нейтральної фази між "Ель-Ніньо" та "Ла-Ніньо", а з іншого - планету впливатиме дуже активна сонячна радіація.

За прогнозом гідрометцентру у травні в Україні переважатимуть більш високі температури, ніж зазвичай характерні для цього місяця.

1