До плюс 21 і місцями дощі: прогноз погоди на 13 квітня

Дощі поступово поширяться на захід України
До плюс 21 і місцями дощі: прогноз погоди на 13 квітня
Погода, весна Фото: Рexels
13 Квітня 2024, 08:40
читать на русском

Сьогодні, 13 квітня, очікуються дощі у північній частині України. Повітря місцями прогріється до +21.

Про це пише Український гідрометеорологічний центр.

"Хмарно з проясненнями. Без опадів, лише у північній частині вдень невеликий короткочасний дощ", - пише Український гідрометцентр.

Вітер очікується північно-західний, західний, 7-12 м/с.

Температура:

  • на заході коливатиметься від +7 до +11 вночі й від +16 до +20 вдень;
  • на півночі коливатиметься від +7 до +11 вночі й від +17 до +19 вдень;
  • на півдні коливатиметься від +9 до +12 вночі й від +19 до +21 вдень;
  • на сході коливатиметься від +7 до +9 вночі й від +18 до +21 вдень.

У Києві та області 13 квітня хмарно з проясненнями, вночі без опадів, вдень невеликий короткочасний дощ.Вітер західний, 7-12 м/с.

Очікується, що температура в Київській області очікується вночі від +7 до +12, а вдень від +16 до +21. У Києві вночі близько +10, а вдень від +17 до +19.

Нагадаємо, після аномально теплої, часом спекотної погоди, яка спостерігалася в Україні з перших днів квітня, температура повітря відчутно знизиться, особливо у денний час. Зміна повітряної маси найбільш відчутно позначиться на температурному тлі у північних, центральних та східних областях. Тут показники денної температури ледь досягатимуть позначки +20 °С. Крім того, поступове зниження атмосферного тиску та розвиток циклонічності над країнами Балтії та північною Європою підвищить ймовірність дощів, особливо у західних та північних областях України. Місцями опади супроводжуватимуться грозами, дрібним градом та шквалистим посиленням вітру. Однак у центральних, східних та південних регіонах період сухої погоди продовжиться, тому тут збережеться найвищий рівень пожежної небезпеки (5 клас).

Читайте також

1