До України мчить похолодання: коли очікувати на заморозки

До вихідних температура повітря в Україні поступово знижуватиметься
До України мчить похолодання: коли очікувати на заморозки
Заморозки (фото: Pexels)
7 Листопада 2023, 15:39
читать на русском

На цьому тижні в Україні переважатиме мінлива погода, але також ми відчуємо холодний подих листопада.

Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

За даними синоптиків, у середу та четвер, 8 та 9 листопада, Україну перетинатиме циклон. Впродовж тижня очікується чергування сонячної та дощової погоди, а також зниження температури.

Сьогодні, за даними Укргідрометцентру, буде без опадів, лише на Закарпатті та в Карпатах пройде дощ. Температура вдень становитиме 11-16°, а на півдні країни повітря ще прогріється до 15-20°.

У наступні дві доби пройдуть дощі, вночі в Карпатах - з мокрим снігом. Вдень 9 листопада в більшості областей, крім сходу, очікується припинення опадів. Температура вночі знизиться до 1-6° тепла, вдень буде лише 6-13°. У південній частині вночі очікується 7-12°, вдень 8 листопада буде 13-19°, а 9 листопада похолоднішає до 9-14°.

Вітер на цьому тижні буде південно-західний з переходом на північно-західний, 5-12 м/с. Сьогодні в Карпатах, а в четвер у східних та південно-східних областях місцями прогнозуються пориви до 15-20 м/с.

У п'ятницю в Україні буде без опадів. Температура вночі від 4° тепла до 2° морозу, вдень стовпчики термометрів у більшості областей покажуть лише 7-13° тепла. У південній частині вночі також похолоднішає, буде 1-7° тепла, а вдень повітря прогріватиметься до 9-15°.

Нагадаємо, цього тижня в Україні триватиме активне перенесення вологих повітряних мас із південного заходу. У зв'язку з цим в Україні переважатиме нестійка погода з частими дощами та аномально високими температурами.

Читайте також