До України на вихідних знову прийде пил із Сахари: які регіони накриє

Пил із Сахари накриє пів Європи
До України на вихідних знову прийде пил із Сахари: які регіони накриє
Пилова буря у Києві (Фото: Збруч)
5 Квітня 2024, 15:47
читать на русском

Мешканців Франції попередили, що на наступних вихідних на територію країни, як і низки інших країн Європи, знову прийдуть теплі повітряні маси з півночі Африки з дрібним пилом із пустелі Сахара. Також вони накриють і Україну.

Про це повідомляє BFMTV.

Метеорологи повідомляють, що 6-7 квітня на територію Франції знову накриє пилова буря, чому сприятимуть сильні вітри на великій висоті. У цьому повітрі знову буде чимало дрібного пилу з Сахари, що надає небу специфічного відтінку та може викликати подразнення дихальних шляхів.

"Із таким динамічним приходом повітря з півдня, напряму з Африки, повернення піску у небо Франції виглядає неминучим", – повідомив метеоролог Гійом Сеше.

З доданої ним мапи випливає, що у неділю ці повітряні маси можуть сягнути також Польщі, Білорусі і частини території України.

За його словами, цього разу феномен, який минулого тижня торкнувся більшою мірою південного сходу Франції, буде спостерігатися на значній території.

Повітря майже по всій території прогріється до позначок понад 20°C, а місцями і до 30°C.

Нагадаємо, 1 квітня до України прийшла перша порція пилу із Сахари. Він може бути шкідливим для людей з респіраторними захворюваннями, осіб похилого віку та дітей. Українців закликали зачиняти вікна та попередили про шкідливість пилу для людей з респіраторними захворюваннями, осіб похилого віку та дітей.

Читайте також

1