Додаткові виплати отримають українці з окупованих територій

Гроші отримають загалом до десяти тисяч громадян
Додаткові виплати отримають українці з окупованих територій
Купюри, гривня, пластикова картка Фото: УНІАН
24 Серпня 2022, 15:44
читать на русском

10 тисяч українців із тимчасово окупованих територій та зон активних бойових дій отримають додаткові виплати завдяки співпраці міністерства та неурядової організації ACTED.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства соціальної політики України.

Міністерство соціальної політики України уклало меморандум про взаєморозуміння з Відокремленим підрозділом іноземної неурядової організації ACTED для надання грошової допомоги українцям, які проживають на тимчасово окупованих територіях або в населених пунктах, що розташовані в зоні активних бойових дій, та які подали заявку на її отримання" платформу "єДопомога", - зазначають у відомстві.

Відповідно до положень меморандуму додатковою підтримкою до державних програм буде охоплено 10 тис. осіб із числа найбільш вразливих груп з тимчасово окупованих територій та зон активних бойових дій.

Розмір допомоги становитиме 2 220 грн на особу/місяць одноразовою виплатою на три місяці.

Згідно з повідомленням, на початковому етапі у програмі візьмуть участь жителі Харківської, Донецької, Херсонської, Дніпропетровської та Миколаївської областей.

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики України раніше оприлюднило інформацію щодо виплат від міжнародних організацій українцям під час війни.

1