Долара по 50 гривень у 2024 році не буде - експерт

Фахівці поки не дають точних прогнозів через воєнні дії
Головне
Долара по 50 гривень у 2024 році не буде - експерт
Гроші, долари (фото: Pexels)
22 Травня 2024, 17:47
читать на русском

Протягом цього року Національний банк України буде підвищувати курс долара, аби він коливався в коридорі 40-41 гривні. Однак 50 гривень за американську валюту поки чекати не варто.

Як розповів в інтерв'ю для OBOZ.UA фінансовий експерт Сергій Фурса, що у найближчому майбутньому не очікується різкого здорожчання долара. Він також прокоментував прогноз Міжнародного валютного фонду, що, своєю чергою, очікує у 2027 році вартість долара сягне 50,7 гривні.

"Найближчим часом курс 50 не проглядається зовсім. Прогнозувати на довгу перспективу в Україні? Давайте не будемо виставляти себе на посміховисько. Під час війни особливо. Може статися що завгодно, тому казати про будь-які цифри до 2027 року – це смішно", – розповів фахівець.

Він також додав, що НБУ повністю контролює ситуацію на ринку, намагається привчити людей не створювати паніку, коли курс коливається в межах 10-20 копійок, а також поступово наближаючи курс до 40-41 гривні.

Нагадаємо, у травні на валютний ринок України впливатиме низка важливих факторів. Проте загальна стратегічна картина залишатиметься більш-менш сталою: навряд чи на ринку можливі якісь неконтрольовані та непоборні зміни.

Офіційний курс національної валюти влітку може послабитися до рівня 40,00-40,50 грн/$.

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме.